Perşembe, Ocak 26, 2006

bir erkeğin kafa anatomisi

insan kafasının doğası nasıldır bilir misiniz?

bir kafanın en tepesinde saçlar yer alır. bu kısımda bol ve gür ormanlar kafanın yaklaşık yarısını kaplar. ormanda tek tip ağaçlar yetişir, zaman içerisinde beyaz renkli ağaçlar oluşmaya başlar ve bunlar gün gelir orman örtüsünün tamamını oluşturur. bazı kafalarda bu ormanların çoğu tahribat nedeniyle yok olur ve yerini çöllere bırakır, kimi kafalar ise bilinçli olarak bu tahribatı gerçekleştirirler.
saçların bittiği yerde alın başlar, burası da hiçbir şeyin yetişmediği yüksek bir platoyu oluşturur. bu platonun daha da aşağısında yani göz çukurlarında iki tane vaha vardır. bu vahalarda birer tane göl ve gölün kuzey-güney tarafında sırayla dizilmiş ağaçlar bulunur. gerçekten bir kafa harikasıdır buralar.
bu iki vahanın hemen güneyinde verimsiz bozkırlar uzanır, bu bozkırlar güneye indikçe yerini verimli, ekili alanlara bırakır.
bozkır toprakları ayıran yüksek bir dağ sırası vardır, o dağ sırasının adı "burun dağları" dır. yine verimsiz olmakla beraber bu dağ sıraları kafanın en yüksek kısmını oluşturur. bu dağların içinde uzun mağaralar bulunur, mağaraların içi uzun sarkıt dikitlerden oluşmuştur. içeride hava oldukça nemli ve sıcaktır, basınç farkından dolayı da rüzgarlıdır.
mağaraların girişinin önünde ekili alanlar mevcuttur ve bu alanlar boynun aşağılarına kadar uzanır. bu topraklar o kadar verimlidir ki biçildikçe daha da gürleşir.
bu ekili alanların arasında ağız denen büyük bir çukur vardır ki içerisi doğal bir kaplıcadır. hava oldukça sıcak, nemli ve rüzgarlıdır. çukurun zemininden kaynayan sular şifalıdır, mikrop öldürücü özelliği vardır. daha derinlere gitmek elverişli değildir, hem karanlık, hem de havasızdır.
kafanın daha içlerine gidebilen iki delik daha vardır, bunlara kulak denir. oldukça değişik bir doğal yapısı vardır kulakların ama bu kısımlar pek de verimli değildir; bitki örtüsünü bozkırlar oluşturur.

kafanın içlerine uzanan ve bu iç kısımların keşfini sağlayan deliklerin bugün, içeride birbiriyle bağlantılı olduğu ve buraların görülmesi gereken doğal harikalar olduğu kaşifler tarafından bildirilmektedir.

1 yorum:

rks dedi ki...

Çok ilginç ve hoş

Benim kafamda beyaz ormanlar oluşmaya başladı bile....