Pazar, Ağustos 05, 2007

işkolik

artık anladım,ben bir işkoliğim.belki öyle değildim ama artık öyle olduğum kesin.kimbilir,belki de bu senenin yoğun temposu,üzerimdeki sorumluluklar beni buna alıştırdı.
küçükken hatırlarım da,haftasonunun gelmesini iple çekerdim,keza yaz tatillerini de.sonra çabuk sıkılır okulu özlerdim.bir çoğumuzda böyle olmuştur zaten.şimdi bazı arkadaşlarla görüşüyorum da,okulu özlediklerini söylüyorlar.aslında onların niyeti dersler falan değil de ortam,eğlence,arkadaşlar. ben de bunları özlemekle beraber sorumluluklarımı özledim.ders çalışmakla ne kadar eğlenilebilir burası tartışılır ama sorumluluk önemli benim için.evet,dersler bu saatten sonra bana göre değil ama bir şeyler yapmak adına uğraşmak kendi adıma çok önemli.
gezmeyi, tozmayı seviyorum hem de çok ama fazlası bazen ve çoğunlukla da sıkıcı oluyor. eğer sürekli geziyorsak ya da sürekli iş peşinde koşuyorsak bir süre sonra bunun hiç bir anlamlı yanı ve tadı kalmıyor.kısa süren bir şey her zaman için zevkli oluyor.işte bu yüzden okulumda ya da iş hayatına atıldığımda sorumluluklarım fazlasıyla önem kazanıyor benim için.bunun önemini kavramak hem sorumluluklarımın bilincinde olmamı hem de kısa bile olsa tatilin tadını çıkarmamı sağlıyor.
zaten her şey buna göre ayarlanmış:beş gün çalışma,iki gün tatil.o iki gün kim bilir neler neler yapılır,tabii kıymetini anlayanlar için.

1 yorum:

Gamzeli dedi ki...

Boşver işkolik ol, ilerde çok işine yarayacak...