Cumartesi, Ağustos 30, 2008

rina namıdeğer zarife

fotoğrafta gördüğünüz sevimli köpekcik (aslında pek de köpekcik denemez çünkü kocaman bir şey:) bizim Rina. asıl adı bu olmakla birlikte ben ona Zarife adını koydum, yani adı Rina Zarife.yaklaşık yedi aylık köpeğimiz Rina' yı sizlere takdim etmekten gururluyum. köpek beslemek çok zor iş, hele de aktif bir cinsse. her akşam Rina ile oyun oynanmalı, enerjisini atmazsa gece neler yapabileceğini siz düşünün. mesela bahçedeki hortumu çekmek, çalı çırpıyı dağıtmak, olmadık yerlere çukurlar kazmak, kedilere sataşmak, yemek kabını oradan oraya fırlatıp koşturarak sizi uykunuzdan etmek vesaire... o iyi bir bekçi köpeği, içeri girenlere ya da girmeye çalışanlara karşı direkt alarma geçer, biz de rahat bir uyku çekeriz. aynı zamanda da çok uysal biri, yabancı olmadığınızı ya da tehlikeli işler yapmadığınızı anlarsa hemen yumuşar ve soytarılaşır. yoldan geçen ve ona hayran olan, kapıdan seven hatta besleyen çok insan var. komşularımız da dahil, ona yemek getiren, onu şımartanlar çok. yani sadece bizim değil komşularımızın da dostu.

kötü huyları da yok değil. mesela çok kıskanç, kedileri çok kıskanır, sevdiğinizi gördüğünde hemen gelir ya kediyi itekler, ya sizin elinize atlar. yemeğini de asla paylaşmaz, zerre dahi olsa kedilere izin vermez. karnı tok olsa bile sırf kediler yemesin diye gidip yemek kabını siler süpürür. doğal olarak kedilere çok sataşır, bazen kedi dayanamaz ya ısırır ya da tırmalar ama bu onu daha da kamçılar. kedi ne kadar sinirlenirse bizimki o kadar çoşar. sonuçta ortaya çok komik manzaralar çıkar, sizi gülmekten kırar geçirir.
köpeğimizi seviyoruz, o artık ailemizin bir üyesi.

4 yorum:

Gamzeli dedi ki...

Hayırlı Ramazanlar...

muallim dedi ki...

Geçen yıl bir köpek beslemeye niyetlenmiştim. Baktım ki komşularla aramı bozacak; tekrar aldığım yere bıraktım. Müstakil bir evin ve geniş bir bahçen olmalı köpek beslemek için. Ha bir de; iyi cins olmalı Rina gibi.

Adsız dedi ki...

Evde hayvan bakmayı öyle çok severimki malum apartman hayatı her şey gözümüzde kalıyor.Kedi,köpek,kümes hayvanı veya kuzu beslemek öyle güzel ve zevkliki gözümüzde kaldı.İlerde bahçeli bir evim olursa bunların hepsini yapacağım.
Sana sevgilerimi gönderiyorum.

Murat Artan dedi ki...

gamze teşekkür ederim,bilmukabele:)

muallim,haklısınız komşuların toleransı çok önemli bu konuda. köpek beslemek çok zor zaten,bir de ev içinde olsa vay halimize,bahçe şart. bizim rina evdeolsaydı kemirilmedik köşe kalmazdı herhalde:)

isimsiz,inşallah bir gün bahçeli bir eviniz olur,siz de aynen benim gibisiniz.bizim bahçede kedi köpek kaplumbağa var,kuşlar zaten her yerde,bir de börtü böcek işte, çiyan fare çekirge kertenkele vesaire:)